Stomme films

De start van zijn cariëre begon met het maken van stomme films in de jaren 20 waarmee hij reeds toen al uitblinkte in de filmindustrie. Hij maakte in totaal 10 stomme films waarvan 2 films exclusief zijn (waarvan er geen kopieën meer van zijn).

The Pleasure Garden

Het verhaal gaat over Patsy Brand, een danseres die werkt in een theater genaamd Pleasure Garden. Patsy is getrouwd met Levett, die later ernstig ziek wordt. Ze reist hem achter na en ontdekt dat hij een relatie heeft met een andere vrouw uit de Britse koloniën.

The Lodger: A Story of the London Fog

De film gaat over Jonathan Drew die een kamer huurden bij de Bunting's. Een seriemoordernaar terroriseert de slecht verlichten straten van Londen en zijn huisgenoten verdenken Jonathan hiervan.

Downhill

Robby Berwick, een rijke jonge die aanvoerder is van een rugbyteam. Hij wordt vals beschuldigd van een serveerster zwanger gemaakt te hebben. Nadien trouwt Robby met Julia, die hem dumpten zodra zijn geld op was. Robby wordt uit wanhoop een gigolo in Parijs, omdat hij geen andere uitweg ziet.

The Ring

De film draait om een verhouding tussen twee boksers (Jack Sander en Bob Corbyen) een vrouw (Mabel). Jack en Mabel zijn getrouwd. Hun huwelijk kent weinig liefde waardoor Mabel steun zoekt bij Bob. Uiteindelijk komen de 2 boksers elkaar tegen in de boksring.

Easy Virtue

Larita Filton is ongelukkig getrouwd Aubrey. Nadat hij haar betrapt met een kunstenaar die een schilderij van haar maakte, vraagt ze een echtscheiding aan. Larita trekt naar de Côte d'Azur waar ze John Whittaker ontmoet. Uiteindelijk komt haar verleden aan het licht en is ze gedwongen te scheiden van John.

The Farmer's Wife

De film gaat over een boer wiens vrouw overleden is. Omdat zijn vrouw erop aangedrongen had dat hij na haar overlijden weer zou moeten trouwen, begint hij met een zoektocht naar de geschikte partner.

Champagne

De vader van Betty is niet blij met de levensstijl en de partnerskeuze van Betty omdat die volgens hem enkel op haar geld uit is. Betty wilt met haar vriend trouwen totdat de Vader Betty vertelt dat het familiefortuin van de champagnehandel weg is door investeringen op de beurs.

The Manxman

Een arme visser, Peter Quilliam is verliefd op Kate. Haar vader verbiedt het huwelijk vanwege Pete’s armoede. Pete besluit daarom naar Afrika te gaan in de hoop daar rijk te worden en vraagt Philip om zo lang op Kate te letten. Tijdens Pete’s afwezigheid worden Kate en Philip verliefd. Wanneer de twee horen dat Pete zou zijn omgekomen, maken ze plannen voor hun huwelijk.

Geluidsfilms

Naast zijn succesvolle carriëre met stomme films, besloot Hitchcock om te schakelen naar geluidsfilms in 1929 met zijn eerste geluidsfilm Blackmail. Hitchcock heeft meer dan 40 geluidsfilms gemaakt en hieronder ziet u de populairste of bekenste geluidsfilms van Hitchcock.

Rope

Twee jongemannen ontvoeren en vermoorden hun minderwaardige klasgenoot. Dumpen zijn lijk in hun appartement en nodigen vrienden en familie uit voor een feestje. Zo testen ze of ze de perfecte moord hebben gepleegd.

Psycho

Een jonge vrouw steelt 40.000 dollar van haar baas om te kunnen trouwen met haar vriend Sam Loomis. De vrouw vluchtte en een storm dwingt haar om te overnachten in een afgelegen motel. Die avond wordt Marion terwijl ze een douche neemt vermoord door een vrouwelijke figuur.

North by Northwest

Een ongelukkige reclameman uit New York wordt vals beschuldigd een spion van de regering te zijn en wordt door het hele land achtervolgd terwijl hij een manier zoekt om te overleven.

Vertigo

Een dedectieve uit San Francisco die lijd aan hoogtevrees onderzoekt vreemde gebeurtenissn in het leven van de vrouw van een oude vriend, maar word langzaam stapelzot verliefd op haar.

The Birds

Een rijke vrouw uit San Francisco achtervolgd een potentiale vriend naar California, dat al snel verandered in een vreemde situatie waar vogels mensen beginnen aan te vallen.

Dail M For Murder

Een ex-professionele tennisspeler maakt een plan on zijn vrouw te vermoorden. Maar alles loopt mis en hij moet een plan B improviseren

Notorious

Een vrouw is gevraagd om een groep van Nazi's te gaan bespioneren in Zuid-Amerika. Hoe ver zal ze moeten gaan om zichzelf bij deze groep aan te sluiten...

Frenzy

Een seriemoordenaar stikt een vrouw met een stropdas. The Politie uit Londen heeft een verdachte, maar die blijkt onschuldige te zijn.